Akcija FUP-a u Bihaću: Uhapšen muškarac koji je platio 100.000 eura za ubistvo brata

0
U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe Kantonalnog suda Bihać izvršeni su pretresi stambenih objekata i putničkih motornih vozila na dvije lokacije na području Bihaća, koje koristi osumnjičeni, koji je tokom današnjih aktivnosti lišen slobode, saopćeno je iz FUP-a.

Kako su naveli, osoba lišena slobode se dovodi u vezu sa predmetnim krivičnim djelom na način da je u prethodnom periodu angažovala određene osobe sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona, koje su trebale da za novčani iznos od 100.000 eura, izvrše likvidaciju njegovog brata inicijala B. D. i da nanesu teške tjelesne povrede njegovom sinu inicijala N.D. koje će za posljedicu imati određeni stepen invaliditeta.

“Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a radi se o 10 mobilnih telefonskih aparata sa pripadajućim SIM karticama, računarska oprema, oružje, municija, te drugi predmeti koji su korišteni za pripremanje izvršenja predmetnog krivičnog djela. Osoba lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona. Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije”, naveli su u FUP-u.

Leave A Reply