Alternativni klub Trebinje opominje Milorada Dodika: Ne govori ništa u ime srpskog naroda!

0

Razlog je, kako tvrde u saopćenju iz ovog kluba, što je debelo ugazio u proustašku zonu djelovanja. Navode i da mu je ovo posljednja opomena.

Jučer nam se povodom njegovog ponašanja obratila preživjela logorašica Zorka Skiba, koja je od nas kao antifašista zatražila zaštitu od Milorada Dodika. Obećali smo da ćemo se javnosti obratiti, što i činimo. Dakle, Milorad Dodiku, Grigoriju Duriću i sličnim dodvornicima profašističkog hrvatskog djelovanja poručujemo da nismo zaboravili Jasenovac, hercegovačke jame, da nam Pavelić još uvijek titra pred očima – kažu iz Alterbnativnog kluba Trebinje.

– Ako će u naše ime da veličaju Miroslava Tuđmana, Dragana Čovića, Ratka Perića i ostale za dom spremne, mi ćemo učiniti sve da antifašiste u bh entitetu Republika Srpska izvedemo na ulice i blokiramo Dodika, Grigorija i slične proustaške pojavnosti i u fizičkom smislu.

Hrvatska se jučer i zvanično odrekla antifašizma, ukidajuči trg Josipu Brozu i ostavljajući u Jasenovcu tablu Za dom spremni! Jasna nam je poruka!

Odlično razumijemo brigu Dragana Čoviću o naseljavanju Arapa. Zaboravio je Čović da su ovo oni Arapi, čije su zemlje bile u bratskim odnosima sa Jugoslavijom i korektno se ponašale tokom ratova na Balkanu.

U svakom slučaju Arapi nikada neće tražiti rat, secesiju, treći entitet, ni tablu Za dom spremni!

Alternativni klub upozorava da je na sceni klasični sukob fašizma i antifašizma – upozoravaju iz Kluba.

– Apsolutno kao antifašisti podržavamo stremljenja gospodina Izetbegovića da se odupre zlu koje dolazi iz Zagreba, Mostara i Banja Luke.

Stojimo mu na raspolaganju, jer imamo informacije da je on označen kao meta pomenutih fašista. Žalosno je da jedan od bošnjačkih lidera, kome je Alija Izetbegović dao sve u životu, sada sarađuje sa fašistima.

Alternativni klub upozorava da fašizam, oličen kroz Čovića, Dodika i slične nikada nije bio življi i da se još uvijek može suzbiti.

Upozoravamo, da ne bude kasno!

Naročito upozoravamo Milorada Dodika da više ništa ne izgovara u ime srpskog naroda.On na to nema pravo, jer sa Srbima nema ništa zajedničko – zaključak je Alternativnog kluba Trebinje.

Leave A Reply