Andrej Plenković smijenio ministra zdravstva Hrvatske Milana Kujundžića

0
Ova informacija potvrđena je portalu Index.hr iz Vlade Republike Hrvatske. Kako su ranije prenijeli mediji iz susjedne zemlje Milan Kujundžić je dao svoj mandat na raspolaganje.

Od premijera je, kako je rekao na jučerašnjoj konferenciji za medije, tražio da odluku o njegovoj poziciji donese nakon što on iznese svoju obranu vezanu uz medijske napise o njegovim nekretninama.

Index piše da je Kujundžić na konferenciju, na koju je doveo i vlastitog odvjetnika, rekao da mu moral ne dopušta dati ostavku na mjesto ministra zdravstva te je prebacio lopticu Andreju Plenkoviću da donese odluku o njegovoj smjeni.

Smjena ministra zdravstva Republike Hrvatske uslijedila je nakon što su novinari razotkrili nepravilnosti u vezi s imovinom koju je prijavio Kujundžić.

Sada već bivši ministar je rekao je da je kriv zbog pogrešnog ispunjavanja imovinske kartice, no da se radi o “normotehničkim pogreškama” te da u sadržajnom smislu nije ništa pogriješio. Afere je nazvao “orkestriranim napadom interesnih skupina”. Rekao je i kako se “boji jedino Boga”.

Leave A Reply