BOMBA IZ SJEVERNE MAKEDONIJE: Zaev podnosi ostavku?

0
Zaeva bi na premijerskoj funkciji mogao zamijeniti ministar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Oliver Spasovski

Laris Gajser, novinar italijanskog lista “Istina” (La verita) najavio je da će danas iznijeti nove činjenice o slučaju “Reket”, koji potresa Sjevernu Makedoniju, dok istovremeno makedonski portal “Plamen” (Flaka) piše da bi premijer Zoran Zaev mogao danas ili narednih dana da podnese ostavku na tu funkciju.

Albanski portal, koji piše i na makedonskom, navodi, pozivajući se na dobro obaviještene izvore iz vladajuće SDSM-u, da bi Zaev mogao da podnese ostavku, a da ga na toj poziciji zamijeni ministar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

Nijedan drugi makedonski medij ne spominje takvu mogućnost.

“Postoji mogućnost da Zoran Zaev podnese ostavku danas ili u narednim danima i formira tehničku vladu sa premijerom Oliverom Spasovskim, a izbori će biti održani u novembru 2020. nakon popisa stanovništva”, citira “Plamen” izvor iz stranke premijera Zaeva.

Portal navodi da bi ovaj potez Zaeva mogao da uslijedi nakon objavljivanja video snimaka italijanskih medija o reketu protiv biznismena Orcea Kamčeva.

Gajser je, naime, na svom Facebook profilu juče objavio da će nove činjenice saopštiti danas tokom gostovanja na Radio Kapodistrija.

Gajser je u tri nastavka, u online izdanju italijanskog lista “Istina” objavio video i audio snimke o reketu od 1,5 miliona eura, koji je za puštanje iz kućnog pritvora platio makedonski biznismen Jordan Orce Kamčev, a u koji je umiješana makedonska specijalna tužiteljka.

Leave A Reply