Bugari su mogli dovesti Salaha za 200.000 eura!

0
Postojala je mogućnost da 2012. godine “faraon” obuče dres bugarskog CSKA iz Sofije, čije je rukovodstvo napravilo nevjerovatno lošu procjenu zbog koje se sada gorko kaje.Mohamed Salah je zadivio svjetsku javnost sjajnim partijama u dresu Liverpoola, nemilice trese mreže protivnika, ali je njegova karijera prije šest godina mogla u drugom smjeru.

Naime, postojala je mogućnost da 2012. godine “faraon” obuče dres bugarskog CSKA iz Sofije, čije je rukovodstvo napravilo nevjerovatno lošu procjenu zbog koje se sada gorko kaje. Odbilo je da za njega izdvoje 200.000 eura, smatrajući da je to ogroman novac za nepoznatog momka, pa je propuštena prilika da se angažuje jedan od najboljih nogometaša današnjice.

Egipćanina je tada primijetio bivši nogometaš bugarskog tima Ilija Đakov, koji je u to vrijeme radio u toj afričkoj državi. Odmah je preporučio Salaha bivšem klubu.

Salahov tadašnji klub Arab Kontraktors tražio je obeštećenje od tričavih 200.000 eura, no to je za klub iz Sofije bilo previše novca pa je trasfer propao.

Da su se držali one stare parole “Ko ne riskira, taj i ne profitira”, sada bi vjerovatno imali milionski procenat od transfera Salaha u najveće evropske klubove.

Nakon pogrešne procjene CSKA iz Sofije, as Liverpoola je prešao u Basel, potom potpisuje ugovor sa engleskom prvoligašem Chelseajom koji ga šalje na dvije posudbe, prvu u Fiorentinu a potom u Romu.

U junu prošle gdoine, Salah je potpisao za Liverpool a njegov transfer iznosio je 45 miliona eura, ibio je najveći u povjetsi ovog engelskog kluba.

Salah je potpisao ugovor na pet godina, do juna 2022. godine, a godišnje će zarađivati 5,5 miliona eura. Njegova današnja vrijednost na tržištu nogometa procjenjuje se na oko 200 miliona eura!

Leave A Reply