Dodik helikopterom iz Banje Luke na Pale

0

Predsjednik RS-a Milorad Dodik nerijetko tokom izvršavanja svakodnevnih službenih, stranačkih ali i privatnih obaveza koristi helikopter Helikopterskog servisa RS-a.

Tako smo ga danas fotografisali oko 13.30 sati kada je ulazio u letjelicu koja ga je čekala na heliodromu na Paprikovcu, kod Univerzitetsko-kliničkog centra RS-a u Banjoj Luci. Danas ranije je iz njegovog kabineta najavljeno da će oko 14.30 sati posjetiti Olimpijski centar “Jahorina”, gdje će razgovarati sa rukovodstvom o pripremama za predstojeću zimsku sezonu, a nakon toga u 16 sati i sa načelnikom Općine Pale.

Oko sat prije prvog najavljenog sastanka Dodika je službena limuzina dovezla do helikoptera, odakle se zaputio ka Jahorini i Palama.

Podsjećamo, u RS-u će uskoro da stigne novi helikopter vrijedan blizu 9,4 miliona maraka, a Helikopterski servis RS-a potpisao je ugovor s italijanskom kompanijom “Leonardo S.p.A.” o kupovini te letjelice. U pitanju je helikopter modela AW119Kx koji košta 9.336.600 KM.
Vlada RS-a se za nabavku ovog helikoptera zadužila kod NLB Razvojne banke, a odluka o ovom “kapitalnom ulaganju” prije nekoliko mjeseci je prihvaćena u Narodnoj skupštini RS-a.

Nabavka je naišla na burne reakcije opozicije koja je tvrdila da će novi helikopter služiti isključivo za prevoz nosilaca vlasti u RS-u, dok vlast tvrdi da će helikopter biti najviše korišten za spašavanje ugroženih ljudi i imovine.

 

Leave A Reply