Dodik nakon što je tvrdio da prisluškuje opoziciju: To je bilo zezanje, performans

0

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da je ono što je rekao sinoć na sjednici Narodne skupštine RS-a bio “preformans”.

– Naravno da je to bio dio odnosa u samoj Skupštini. I onaj koji prisluškuje to ne oglašava i ne saopćava javno. To je ono što bi oni u opoziciji nazvali performans ili što bi se u običnom narodu nazvalo zezanje – rekao je Dodik za ATV.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač rekao je da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik vodio “političku igru” sa zastupnicima Nebojšom Vukanovićem i Draškom Stanivukovićem kada je rekao da zna “šta pričaju zastupnici opozicije”.

Lukač je rekao da se jutros mnogi utrkuju ko će prije podnijeti prijavu protiv Dodika.

– Možemo da vratimo snimak i da vidimo da je to samo jedna politička igra. Milorad Dodik im “baci političku lopticu” i oni se sa njom igraju danima – rekao je Lukač.

Entitetski ministar kaže da ništa nije sakriveno od javnosti i pozvao je skupštinski Nezavisni odbor, koji ima pravo nadzora nad radom Ministarstva unutrašnjih poslova, da izvrši sve neophodne provjere.

– Ja odgovorno tvrdim da nema nikakvog prisluškivanja, naročito zastupnika, a ni bilo koga drugog u RS-u ko se ne bavi kriminalom i ko nije eventualno potencijalni terorista i ko može da ugrozi RS. Samo u skladu sa sudskim odlukama se vrše određene mjere – izjavio je Lukač.

Leave A Reply