Dom naroda PSBiH: Odgođeno glasanje o oba prijedloga izmjena ZKP-a

0

Nakon pauze delegati u Domu naroda su se izjašnjavali o proceduri po kojoj bi se trebale usvajati izmjene Zakona o krivičnom postupku koje je predložio Halid Genjac.

Prilikom izjašnjavanja o prijedlogu da se ove izmjene usvajaju po hitnoj proceduri, po kojoj su već usvojene u Zastupničkom domu, većina delegata je bila protiv. Za hitnu proceduru su bili delegati iz reda bošnjačkog naroda, te Martin Raguž i Darko Babalj. Ostalih osam delegata, po četiri iz reda srpskog i hrvatskog naroda su bili protiv hitne procedure.

Na kraju je usvojen prijedlog da se ove izmjene razmatraju po skraćenoj proceduri, a za ovaj prijedlog su bili svi delegati osim Nebojše Radmanovića.

Nakon ovog uslijedilo je izjašnjavanje u vezi sa izmjenama ZKP-a koje su predložili delegti iz reda hrvatskog naroda. S obzirom na to da je ovaj prijedlog dobio negativno mišljenje Ustavnopravne komisije, delegati su se izjašnjavali o ovom mišljenju, koje nisu prihvatili. Zbog toga je ovaj prijedlog izmjena ZKP-a ponovo upućen na raspravu spomenutoj komisiji, koja do iduće sjednice Doma naroda treba pripremiti novo mišljenje.

Leave A Reply