Džaferović: Dodik krši Zakon i Ustav, pozivam strane diplomate da ne nasjedaju

0

Ovo je nastavak novouspostavljene prakse kršenja Zakona o zastavi Bosne i Hercegovine, kao i odredbi Ustava Bosne i Hercegovine, rekao je Džaferović

.Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović oglasio se nakon što na posljednjem sastanku predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Pingom nisu bila istaknuta obilježja Bosne i Hercegovine.

-Ovo je nastavak novouspostavljene prakse kršenja Zakona o zastavi Bosne i Hercegovine, kao i odredbi Ustava Bosne i Hercegovine, sa svim posljedicama koju takve radnje i postupci nose. Ponavljajući ovu praksu nepoštivanja državnih obilježja na sastancima sa ambasadorima pojedinih zemalja akreditiranih u našoj zemlji, nanosi se šteta vanjskopolitičkim interesima Bosne i Hercegovine i vrijeđaju se njeni građani. Pozivam strane diplomate akreditirane u Bosni i Hercegovini da ne nasjedaju na ovakvu praksu, te da poštuju zakone ove zemlje – saopćeno je iz Džaferovićevog kabineta.

Leave A Reply