Erdogan posjetio Kalemegdan i Bajrakli džamiju, danas u Novom Pazaru

0

Turski predsjednik, Recep Tayyip Erdogan je u okviru posjete Beogradu u pratnji predsjednika Srbije Aleksandra Vučića obišao Kalemegdan i Bajrakli džamiju, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon više sastanaka održanih tokom dana, Erdogan i Vučić su posjetili Kalemegdan gdje ih je čekalo nekoliko hiljada ljudi.

Ministar kulture Srbije, Vladan Vukosavljević i predstavnik Turističke organizacije Beograda Relja Seratlić su Erdoganu i Vučiću predočili istorijat Kalemegdana.

Erdogan je tokom posjete Kalemegdanu obišao i turbe Damad Ali-paše, a potom je posjetio i Bajrakli džamiju gdje su ga dočekali čelnici Islamske zajednice. Također, posjetio je i turski lokal Simit Sarayi u beogradu

Posjetom Kalemegdanu je završen prvi dan zvanične posjete turskog predsjednika Srbiji. Erdogan danas u Novom Pazaru nastavlja posjetu Srbiji.

Erdogan i njegova supruga Emine Erdogan prisustvovali su sinoć svečanoj večeri u Beogradu, koju je u njihovu čast priredio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Erdogana i njegovu suprugu dočekao je njihov domaćin, Vučić, sa suprugom, Tamarom Đukanović. Večeri su još prisustvovali i načelnik Generalštaba turske vojske, Hulusi Akar i ministar vanjskih poslova Srbije, Ivica Dačić.

Leave A Reply