Fizičar sa sinom pomoću 3D printera pravi Lamborghini Aventador

0
Radi se o fizičaru Sterlingu Backusu kojem se Aventador toliko sviđa da ga je odlučio napraviti uz pomoć svog sina, ali i 3D printera. Projekt su započeli prije gotovo godinu i po dana, a dnevno su radili sat vremena. Dosad su investirali 20.000 dolara kako bi “oživjeli” svoj AXAS Interceptor.

Ideju da naprave vlastiti Aventador otac i sin su dobili nakon igranja igre Forza Horizon 3. Osim šasije, motora, osovine i nekih drugih strukturalnih dijelova, kompletna karoserija je napravljana pomoću 3D printera i 220 namotaja termoplastike. Čak i svjetla, ventilacijski otvori i drugi dijelovi unutrašnjosti su napravljeni 3D printerom. Većina komponenti je obložena karbonskim vlaknima ili kevlarom.

Treba reći da automobil neće imati atmosferski 6,5-litarski V12 motor kao pravi Aventador jer je skup i rijedak, nego će ga umjesto toga pokretati 5,7-litarski LS1 motor iz Chevy Corvette proizvedene 2003. godine opremljen s dva turbopunjača.

Što se tiče šasije, Sterling ju je napravio od “nule”, neke komponente su kupljene od Lamborghinija, dok je mjenjač preuzet od Porscha 911 (genracija 996).

Backus je poručio da ga čeka još mnogo posla, ali da je proces zabavan.

Leave A Reply