Glas Istine: Udar Velike masonske lože na SDA

0

Ovo je pravi razlog zbog kojeg je Konaković napustio stranku


Elmedin Dino Konaković
, premijer Kantona Sarajevo, napustio je SDA, a zajedno s njim to će učiniti još desetak interesno povezanih osoba iz Skupštine KS i općinskih vijeća u sarajevskim općinama.

To će biti još jedan udar iznutra na najjaču bošnjačku stranku SDA, a nanesenu štetu još je teško procjenjivati.

Nikome nije baš najjasnije zbog čega se Konaković, koji je imao očiglednu perspektivu u SDA, odlučio na ovaj korak. Jedni će reći da je u pitanju puki karijerizam, želja da bude „glavni“ po svaku cijenu makar i na lokalnom nivou. Drugi će tvrditi da riječ o ego-manijaku koji ne trpi ni najmanju kritiku na svoj račun i koji nije sposoban da prihvati bilo čije mišljenje koje se ne poklapa s njegovim. Biće i onih koji je povjerovati onome što Konaković nudi kao zvanično obrazloženje za napuštanje SDA, da se bori protiv korumpiranog sistema, uticaja lokalnih klanova, kriminala itd…Mada će, sudeći po komentarima na društvenim mrežama takvih biti najmanje, jer na Konakovićevu nesreću u sarajevskoj čaršiji se sve zna, pa i o tome šta je radio u vrijeme dok je upravljao KK Bosna, dobijao stotine hiljada maraka od Lutrije BiH za vlastiti projekat sportskog lista i portala Sport Centar, dugovima koji su ostali iza njega, propalim brakovima, ali i onom sadašnjem u kojem, prema dobro upućenim, Dino gotovo bespogovorno sluša „političke savjete“ supruge Dalije.

U svemu ovome vjerovatno ima pomalo istine. No, ništa od toga nije cijela istina, niti je išta od nabrojanog pravi i suštinski razlog zbog kojeg je Konaković odlučio (ili bio primoran !) da pokuša oslabiti poziciju SDA.

Pravi razlog, tvrdi dobro upućeni sagovornik Glasa Istine, leži u odnosu Dine Konakovića i – Izeta Rađe. Upravo je Rađo „zaslužan“ što je Konaković povukao ovakav potez i napustio SDA. I nimalo slučajno u ovom trenutku, kada se BiH, a naročito Bošnjaci, nalaze u veoma složenoj situaciji, izloženi udarima iz susjedstva i Rusije.

O tim razlozima, nešto kasnije. Prije toga, nekoliko detalja o Izetu Rađi.

Za eventualno neupućene, Izet Rađo je bivši dekan Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja (FASTO) Univerziteta u Sarajevu. To je onaj fakultet kojeg je u rekordnom roku, polažući i po 10 ispita za 13 dana u poznim godinama završio Konaković. Upravo je Izet Rađo Konakoviću „završavao fakultet“. I ne samo njemu. Nermina Muzura, Rađinog studenta i svog prijatelja Konaković je „oktroisao“ na poziciju direktora Turističke zajednice Kantona Sarajevo triput mijenjajući odluke Vlade KS.

Osim što mu je pomogao da stekne diplomu, Izet Rađo je Dini Konakoviću pomogao i za potrebe predizborne kampanje:

„Meni se jako dopada Dinin karakter i imam iskustva u radu s njim. On je mladi čovjek pripremljen za vrijeme u kojem živimo, posjeduje sve alate, ima viziju, želi da promovira promjene i, što je vrlo važno, smatram da je on, po svim svojim karakteristikama i onome što je do sada uradio, jedan od kvalitetnih mladih lidera. Ja ga doista podržavam i imam povjerenja u njega. Ono što BiH nedostaje, ima Dino Konaković, on ima strast i želi da promijeni stvari, procese i ljude“, rekao je tada o Konakoviću Izet Rađo.

Ko je STVARNO Izet Rađo čiji studenti prave strelovite karijere i dolaze na neke od ključnih pozicija u politici i društvu? Osim što je dekan FASTO-a, Izet Rađo je i Veliki majstor Velike masonske lože u Bosni i Hercegovini! Poznato je da je ovo tajno društvo u godinama nakon rata razgranalo svoju mrežu i u našoj zemlji.

Glas Istine u narednim danima će objaviti imena svih 79 aktivnih masona u BiH (bilo ih je 80, ali je jedan preminuo), njihovu organizaciju, veze sa drugim ložama u regiji i svijetu, kao i način na koji su u svoje društvo uveli 10 dječaka iz Tuzle, Bijeljine i Sarajeva, pripremajući ih za buduću službu ovom tajnom okultnom društvu za koje se tvrdi da je svojevrsna svjetska vlada u sjeni. Za sada ćemo se zadržati samo na Velikom majstoru Rađi i njegovom favoritu Konakoviću.

Dekan, veliki majstor masonske lože…No, ni to nije sve što bi trebalo da znate o Izetu Rađi. Riječ je o čovjeku koji je rođen 1957. godine u Sarajevu. Završio je Srednju vojnu školu JNA u Zadru. Dio njegove biografije je nedostupan, a za to su se, tvrde upućeni, pobrinuli srbijanski obavještajci. Upućeni tvrde da je, uz ostalo, obučavao tzv „Niške specijalce“ bivše JNA. Od 1991. godine asistent je na Fakultetu za fizičku kulturu u Nišu, gdje ostaje do 1997. godine. Dakle, dok traje agresija na BiH, Rađo je u Nišu, gdje radi bez ikakvih problema. Naprotiv, uspijeva i napredovati. Tako 1992. godine magistrira u Novom Sadu.

Rađo se nakon završetka rata obreo u BiH i „ničim izazvan“ 1997. godine dobija posao na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu, gdje je ubrzo „dobacio“ do dekana i počeo uspostavljati svoju mrežu „talentiranih studenata“. Završava čak i u Olimpijskom komitetu BiH. Masonske i obavještajne veze očito su mu se isplatile.

Rađo sve vrijeme održava vrlo prisne kontakte sa Srbijom, naročito sa masonskom ložom u Novom Sadu koja nosi ime „Mitropolit Statimirović“. Ova loža dobila je ime po srpskom mitropolitu Stefanu Statimiroviću uz čiju je veliku pomoć organizovan tzv. Prvi srpski ustanak od 1804. do 1813. godine. Upravo je Rađo, preko svojih srbijanskih veza, zaslužan da su Velika loža u BiH i Loža Mitropolit Stratimorović uspostavile prisnu saradnju, a 2016. godine organizovale i zajednički masonski obred.

Ipak, rad na fakultetu i masonerija su dvostruka maska za Rađin angažman u korist srbijanske obavještajne službe.

Kada se sve ovo zna o Rađi, onda vrlo uvjerljivo zvuči tvrdnja našeg sagovornika da je upravo on, zahvaljujući uticaju kojeg ima na Konakovića (tvrdi da se u Rađinoj ladici već nalazi Konakovićev magistarski rad) uticao na povlačenje aktuelnog premijera iz SDA.

Razlog za ovaj Rađin pritisak kojem se Konaković nije mogao oduprijeti leži u pokušaju da se po svaku cijenu oslabi bošnjački politički faktor, što je svakako i javno proklamovani cilj srbijanske politike. To će najlakše uraditi upravo unutrašnjim udarom na SDA, koja se treba što više usitniti s ciljem da se raspu glasovi na izborima i omogući pobjeda srbijanskom favoritu među Bošnjacima i njima poželjnom partneru – Fahrudinu Radončiću.

Mnogo toga će vam biti jasnije ako nastavite čitati Glas Istine i informacije koje ćemo donijeti o masonima u Sarajevu, Tuzli i Banjoj Luci, među kojima ima niz politički aktivnih osoba.

 

(Glasistine.com)

Leave A Reply