HADŽI DINO SE ŠKOLUJE KOD ZUKORLIĆEVE SUPRUGE: Kako je Konaković na 27. noć postao doktor nauka

0

No, iako su neki pomislili da ovaj susret ima veze sa nedavnom posjetom člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića Bošnjačkom nacionalnom vijeću, nakon čega su Zukorlić i muftija Dudić Džaferovića “počastili” najgorim uvredama, nije tako.

Na odabranu 27. noć mjeseca Ramazana nastavljeni su više nego bratski odnosi sarajevske stranke Narod i pravda i novopazarske Stranke pravde i pomirenja. Politička saradnja dvojice lidera, Muamera Zukorlića i Dine Konakovića, potvrđena je raskošnim iftarom u restoranu “Gaziya” koji se nalazi u prizemlju Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru, piše Stav.

Konakovićeva delegacija, nakon što je ustanovljeno da su bilateralni odnosi dvije stranke na zavidnom nivou, je navodno razdragano komentirala da je uz toliko pazarskih hodžinskih mantija topa suvišna te da je iftar i bez nje vrlo ukusan. Prema informacijama koje smo dobili od neimenovanog izvora vesela atmosfera se nastavila kada je Muamer Zukorlić prisutnima prepričavao da je noć prije iftario sa srbijanskim ministrom srpske policije Nebojšom Stefanovićem.

No, iako su neki pomislili da ovaj susret ima veze sa nedavnom posjetom člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića Bošnjačkom nacionalnom vijeću, nakon čega su Zukorlić i muftija Dudić Džaferovića “počastili” najgorim uvredama, nije tako. Također, nije istina ni to da je ovo Zukorlićevo i Konakovićevo pokazivanje “srednjeg prsta” službenom Sarajevu i učenje svojevrsne bed-dove kantonalnom odboru SDA u Sarajevu.

altFoto: Islamska zajednica u Srbiji

Istina je puno jednostavnije i prizemnije naravi.

Naime, novopazarska čaršija bruji, već poprilično iznemogla od dvadeset i sedmog dana posta, da prilikom ove bratske posjete nije došlo do političkih dogovora, ali ni do masovnog učlanjenja Pazaraca u Narod i pravdu niti s druge strane Sarajlija u Stranku pravde i pomirenja. Neimenovani izvor tvrdi da je Dino Konaković sa svojim odabranicima masovno upisao doktorat iz fiskulture na fakultetu mistične dekanese i druge Zukorlićeve supruge Elme Elfić Zukorlić.

Priča se da je doktorat već prijavljen pod nazivom “Primjena malog mozga u slobodnom šutu na street basket natjecanju” koji će hadži Dino odbraniti i primiti najkasnije do Kurban Bajrama. Naš izvor tvrdi da je Muamer Zukorlić ovo brzo napredovanje objasnio blagodatima 27. noći ustvrdivši da običan čovjek doktorat priprema najmanje hiljadu dana, ali kada se tema preda na 27. noć koja vrijedi hiljadu mjeseci, izgledno je u najkraćem roku postati doktor nauka.

alt

Neimenovani izvor nam je naveo da će se svečana promocija doktorata Dine Konakovića nakon Novog Pazara navodno održati i na sarajevskom Burch univerzitetu, a da će u slavu novog doktora nauka građanima Sarajeva biti podijeljeno 10 hiljada košarkaških lopti, dok će se građanima Novog Pazara podijeliti 10 hiljada maketa malog mozga Muamera Zukorlića.

Neimenovani izvor nam je potvrdio da ovo nije kraj uspješne saradnje jer se planira da će Dino Konaković u roku četiri mjeseca biti primljen i u BANU gdje će od akademika Muhameda Filipovića i akademika Muamera Zukorlića biti promoviran u titulu akademika fiskulturnih nauka.

Leave A Reply