Hebrang: Srbija je agresor, a Vučić dok hoda po Hrvatskoj misli da je u Srbiji

0
Bivši potpredsjednik Vlade Hrvatske Andrija Hebrang je tokom gostovanja na HRT podsjetio na rezoluciju Vijeća Europe u kojoj stoji da bez istine nema pomirbe. Tako je komentirao posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvstskoj.

–  Istina je ta da je Srbija bila agresor, da se rat vodio isključivo na prostoru Republike Hrvatske, da noga hrvatskog vojnika nije stupila ni korak na teritorij Republike Srbije, da je ovdje počinjena šteta od 250 milijardi dolara, rekao je Hebrang.

Ključan problem vidi u tome što se po njegovom mišljenju,  nismo dogovorili tko je bio agresor, a tko žrtva. Ističe da se odnos Srbije i Hrvatske ne može povezivati s Francuskom i Njemačkom koje su nakon Drugog svjetskog rata osvarile pomirbu.

Rekao je i kako se kuća ne gradi od krova već od temelja aludirajući da povjerenstva koja se planiraju osnovati s ciljem poboljšanja odnosa između dvije zemalja- neće ispuniti svrhu. Hebrang smatra kako je predsjednik Vučić posljednja osoba s kojom bi se trebalo razgovarati o pomirenju.

– On dok hoda po Hrvatskoj- misli da je u Srbiji, rekao je Hebrang.

Leave A Reply