Huawei donosi unaprijeđenu verziju sklopivog modela Mate X koji stiže i u Evropu

0

Detalje novog uređaja južnokorejskog tehno giganta objavio je Richard Yu, vođa Huaweijevog odjela za potrošače.

Pored predstavljanja novog uređaja, Huawei također namjerava dovesti Mate X u Evropu, najvjerovatnije u prvom kvartalu 2020. godine.

Mate X izašao je prošlog mjeseca, a u Kini se prodaje za 2.400 dolara. Polovina njegovog sklopivog ekrana može se okretati nazad tako da imate zaslon s obje strane mobitela kada je preklopljen. Ovakav dizajn učinio je Huaweijev Mate jednim od najboljih sklopivih mobitela na svjetskom tržištu, jer drugi, poput Samsungovog Galaxyja Fold, imaju mnogo izraženije sastave na preklopu uređaja, koji stvaraju nabore u dizajnu.

Trend telefona na preklop mogao bi se proširiti iduće godine, naročito dolaskom novog Motorolinog Razr mobitela. Ostale kompanije, poput Samsunga, vjerovatno će unapređivati svoj postojeći dizajn.

Prema pisanju Frandroida, unaprijeđeni Mate X će imati još bolji kvalitet slike, iako se i sada može pohvaliti odličnim kvalitetom, kao i boljim performansama.

Foto: The VergeFoto: The Verge

 

Pored unaprijeđenog Mate X, Huawei se sprema za lansiranje modela P40 i P40 Pro iduće godine. Prema najnovijim informacijama, ovi uređaji neće se mnogo razlikovati u dizajnu od svojih prethodnika, osim što će imati zakrivljene rubove ekrana.

P40 trebao bi biti predstavljen krajem marta 2020. godine.

Leave A Reply