Ibrahimović: Kvalitet Premiershipa je precijenjen, imaju sreću da sam kasno došao

0

Ibrahimović je 2016. godine stigao u Manchester United, a u prvoj sezoni u dresu Crvenih đavola postigao je 17 pogodaka kojima je dodao i pet asistencija. S Manchester Unitedom je osvojio Evropsku ligu, Liga kup i Community Shield.

“Već sam imao dugu karijeru prije nego sam došao u Englesku, igrao sam u brojnim zemljama i branio boje mnogih klubova. Mnogi su mi govorili da ne idem u Premiership, jer koji igrač tamo ne uspije, njega pamte kao lošeg. Svi su bili protiv odluke da idem tamo, a to mi je dalo dodatnu motivaciju”, kazao je Ibrahimović.

Ibrahimović je rekao da bi u Engleskoj uradio velike stvari da je kojim slučajem otišao deset godina ranije, ali je i iskreno rekao da mu se dopada engleska liga.

“Premiership mi se dopao, posvećuje mu se puno pažnje, mada je kvalitet precijenjen. Imali su sreću što nisam došao deset godina ranije, zamislite šta bih tamo radio s 25 godina. Bila bi to drugačija priča”, rekao je Ibrahimović.

On će se tokom januarskoj prijelaznog roka sigurno vratiti u Evropu, a jedan od kluba čiji bi dres opet mogao obući je Milan.

Leave A Reply