Igrač Borussije Dortmund Dario Scuderi okončao karijeru kao 21-godišnjak

0
Naime, Scuderi je prije tri godine doživio jedan od najgorih lomova noge u nogometnoj historiji na utakmici Lige prvaka za mlade igrače protiv Legije i izgledalo je da je njegova karijera gotova prije nego što je kako treba i krenula.

Scuderijev hirurg Michale Strobel opisao je to kao najgoru povredu koju biste mogli zamisliti pa je Italijanu rečeno da više nikada neće igrati nogomet.

“To je bila najgora povreda koju ste mogli zamisliti. Gotovo sve se rastrgalo, ligamenti, svi mišići i tetive”, rekao je tad Strobel.

Nakon dugog i napornog puta oporavka, koji je uključivao devet operacija, Scuderi je napokon osjetio kako je biti nogometaš kada se prošlog ljeta vratio u dresu Dortmunda.


Ipak, unatoč čudesnom oporavku, Scuderi je morao odustati od svog sna da bude profesionalni nogometaš, iako će i dalje održavati saradnju s Borussijom.

Borussia Dortmund

@BlackYellow

Three years ago, Dario Scuderi (BVB II) suffered a horrific knee injury.

After continuous fighting and intensive rehab, he has decided to end his professional career in fear of relapse.

You’ll forever be part of the Dortmund family 💛

977 people are talking about this

“To nije bila jednostavna odluka, igranje nogometa je uvijek bilo moj veliki san i dao sam sve za nogomet. Borio sam se i imao sam ponude da nastavim igrati. Borussia Dortmund je moja porodica i radujem se novom poslu”, rekao je Scuderi za Ruhr Nachrichten.

Dok je bio van akcije, Dortmund mu je platio cijeli trošak za studij sportskog menadžmenta, a nakon što je okačio kopačke o klin za njega je spremna alternativna uloga u klubu.

Leave A Reply