IMATE PROBLEME S INTERNET VEZOM?: Ove aplikacije za Android će vam pomoći

0

Kad treba na brzinu doći do informacije ili nešto obaviti, a internet veza je slaba, korisno je imati neke od ovih aplikacija za Android pri ruci.

Google Go

Google Go je verzija dobro poznate Googleove aplikacije za Android koja će vam pomoći pri surfanju webom kad imate posla s niskopropusnom vezom. Dolazi s ugrađenim glasovnim upravljanjem koje ne treba visokobrzinsku internet vezu, a u podešavanjima moguće je namjestiti dodatni jezik, kao i manju potrošnju podataka.

Datally

Datally je Googleov alat za praćenje i upravljanje podacima, podržan umjetnom inteligencijom. Omogućava praćenje korištenja podataka, blokiranje aplikacija i servisa koji “gutaju” podatke, kao i prikaz obližnjih Wi-Fi mreža.

Opera Max

Opera Max je besplatna usluga virtualne privatne mreže (VPN) osmišljena kako bi smanjila potrošnju podataka. Radi uštede, internet protok koji nije enkriptiran bit će preusmjeren na Operine web servise i algoritme prije nego što se nađu na vašem uređaju.

Facebook Lite

Facebook Lite je verzija Facebookove aplikacije za Android koja nudi gotovo sve osnovne funkcije, osim streaminga uživo, upravljanja grupama i stranicama i još njih nekoliko. Stizat će vam sva obavještenja i chat.

Messenger Lite

Messenger Lite je verzija istoimene Facebookove aplikacije, dobra alternativa i kad niste na slaboj mreži. Nema oglasa i promocija, nema Stories i chatbotova. Samo vi i ljudi s kojima “brbljate”.

YouTube Go

YouTube Go je verzija popularne Googleove aplikacije za preuzimanje i dijeljenje videa kojoj nije potrebna brza internet veza.

NetGuard

NetGuard je funkcijama bogata aplikacija za firewall koja će vam dati punu kontrolu nad time koja aplikacija ili servis koristi vašu internet vezu.

Uključite štedljivi način rada u vašem pretraživaču

Bez obzira koristite li kao web pretraživač Google Chrome, Operu Mini ili Mozillin Firefox za Android, u svakom ćete naći štedljivi režim rada. Uključite ga i uštedite do 50 posto na protok podataka dok surfate

Leave A Reply