Iz NK Čelik poručili: Dvije sedmice smo se pripremali za susret sa Slobodom

0

Šef stručnog štaba NK Čelik Adnan Ornek je kazao da su pripreme kluba prošle odlično te da će sutra biti revanš susret prve utakmice u kojoj su izgubili.

“Sedam sedmica smo se pripremali i sve je došlo do svoje završnice. Sutra imamo jednu važnu utakmicu, igramo s ozbiljnim protivnikom. Imali smo problematičnu utakmicu u prvom dijelu, izgubili smo, a sada izlazimo u revanš za tu utakmicu. Igrači su spremni, a nema se puno šta reći za sutrašnju utakmicu. Sve ćemo pokazati na terenu. Važno mi je da su svi koncentrisani na utakmicu”, kazao je Ornek.

Još uvijek nije riješeno stanje za strana pojačanja u Čeliku, a Ornek se nada da će sve biti kompletirano veoma brzo kako bi računali na njih u narednim utakmicama.

“Stranci nam nisu igrali na prijateljskim utakmicama. Sa svojom ekipom, koja je u dobrom stanju, sutra ćemo se boriti za pobjedu. Dvije sedmice smo se pripremali za ovaj meč”, dodao je Ornek.

Adnan Ornek (Foto: E. M./Klix.ba)

Adnan Ornek (Foto: E. M./Klix.ba)

Fenan Salčinović zbog ozbiljne povrede sutra neće nastupiti, a upitan je i nastup Nermina Jamaka.

Ornek je dodao da je razgovarao s investitorom Aydinom Olgunom te da će nakon utakmice sa Slobodom ponovo razgovarati o problemima u klubu.

Nogometaš Čelika Anel Dedić je kazao u ime igrača da će na teren istrčati sa željom da daju više od svog maksimuma.

Anel Dedić (Foto: E. M./Klix.ba)

Anel Dedić (Foto: E. M./Klix.ba)

“Dobili su nas iz penala u prvom dijelu, a sutra ćemo uraditi sve da s tri boda krenemo u nastavak sezone. Tvrdi su, svi smo svjesni toga, ali smo se pripremali za ovu utakmicu i spremni smo za njih”, kazao je Dedić.

Utakmica Čelika i Mladosti igra se 23. februara od 17:30 sati na Bilinom Polju.

Leave A Reply