Konaković napušta SDA, ali ne i premijersku fotelju: Otkrivamo ko još ide s njim

0

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković potvrdio je večeras u intervjuu za Face TV da napušta Stranku demokratske akcije (SDA), ali da nema namjeru podnijeti ostavku na premijersku poziciju.

 Pored Konakovića, Klub SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, odnosno samu stranku, napustit će nekoliko zastupnika te stranke, kao i nekoliko vijećnika SDA u općinskim vijećima.Prema saznanjima Faktora, dosadašnji zastupnici SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Elvedin Okerić i Kemal Ademović te, prema još uvijek nepotvrđenim informacijama i Amor Mašović, u nastavku mandata neće politički djelovati u Klubu SDA te će također napustiti stranku. Njima bi se trebao pridružiti i Amel Mekić, bivši član SDA, SDP-a i aktuelni samostalni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

Klub vijećnika SDA u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo će napustiti vijećnik Mirza Selimbegović, Klub vijećnika SDA u Općinskom vijeću Ilidža Nermin Muzur (direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo) i Tarik Stambolić, a Mustafa Mulić više neće biti dio Kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću Centar. Klub SDA u Centru su, podsjećanja radi, u septembru prošle godine napustili Velija Katica i Abid Jusić.

Navedeni zvaničnici bi svoje političke djelovanje, prema informacijama sa kojima raspolaže naš portal, trebali nastaviti u okviru A-SDA te će na narednim općim izborima činiti okosnicu liste te stranke za Kanton Sarajevo.

– Često nas uvežu ideje koje opet drugima smetaju. Naš zadatak je da sve ljude koji se bore za BiH uvezujemo oko ideje kroz političko djelovanje, nezavisne blokove-nebitno. Bitno je da su za BiH i da se bore protiv najvećih pošasti društva. Ovu borbu nastavljamo zajedno. Mnoge zanima kako, po meni to nije bitno. Možda kroz iste partije, blokove, nezavisne liste… – rekao je Konaković proteklog vikenda na obilježavanju desete godišnjice postojanja A-SDA.

Leave A Reply