Kriminalna hobotnica: Radončić i sigurnosne strukture (I dio)

0

SIGURNOSNE STRUKTURE – I DIO

Kompromitacije i diskreditacije od strane Fahrudina Radončića i Olega Čavke, nastao je baš onog trenutka kada je Šejla Jugo Turković progovorila o ubistvu Delalića i uzimanju mita od strane tužitelja Čavke. Za tužioca Tužilaštva BiH vežu se brojne afere,ali svaki put korumpirano Visoko Sudsko i Tužilačko vijeće istog oslobodi optužbi.

Na video snimku se vidi državni tužilac Oleg Čavka, čovjek vrlo blizak Fahrudinu Radončiću, te Azra Sarić, svjedokinja Tužiteljstva BiH u procesu koji se vodi protiv Radončića pred Sudom BiH. Zajedno su snimljeni u aprilu 2016. godine, samo dva-tri mjeseca nakon Radončićevog uhićenja.

 

Šta zaštićena svjedokinja Tužiteljstva BiH Azra Sarić u procesu protiv Fahrudina Radončića radi s Čavkom u to vrijeme, koji je u odličnim odnosima s Fahrudinom Radončićem?!

Ovaj video snimak objavljen je zahvaljući novinaru Josipu Šimiću.

 

Diana Kajmaković se spominje u presretnutim razgovorima koji se prezentiraju na suđenju Radončiću i drugima. Kako je Radončić kazao u jednom od presretnutih razgovora, upravo ga je Kajmaković obavijestila da je u Dubrovniku vidjela Azru Sarić, ključnog svjedoka državnog tužilaštva, sa Almirom Džuvom bivšim direktorom Obavještano sigurnosne agencije BiH.

Također, suprug Diane Kajmaković je po političkoj liniji SBB imenovan za direktora Sarajevskog aerodroma.

Inače, tužiteljica Kajmaković je, zajedno sa kolegom Olegom Čavkom, svojevremeno je od Radončićevog Dnevnog avaza dobila priznanje “Ličnost godine”, te na osnovu dijela stavki i poveznica Radončiću duguje mnogo.

Interna istraga u FUP-u je pokazala da je Edin Vranj, načelnik Sektora krim-policije dokument dao policijskom inspektoru Rasimu Hadžiću (također je suspendovan), koji je kasnije priznao da je informaciju, posredstvom Edina Garaplije, proslijedio ministru sigurnosti BiH Fahrudinu Radončiću.

Edin Vranj, bivši načelnik Sektora kriminalističke policije Federalne uprave policije (FUP), nakon što je nedavno penzionisan, osnovao je privatnu agenciju za sigurno poslovanje „Proveritas“, sa sjedištem u Sarajevu. Nesumnjivo je da Proveritas zapošljava osobe koje su nekada radile u sigurnosnom sektoru a danas rade za Edina Vranja i Radončića na privatnim istragama protiv svih koji se usprotive ili rade protiv Radončićeve kriminalne hobotnice.

 

 

Muhamed Šehović – Šeha je ruralni siledžija iz sela Turovi, uposlenik-policajac
Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koji je odrastao i odhranjen u kontroverznoj porodici Lekić, koji su ga i oženili sadašnjom suprugom Alisom, sarajevskom sponzorušom sa Breke, dugogodišnjom švalerkom njihovog rođaka Envera Lekića – Čupe.

No i ne čudi s obzirom na njihovu rodbinsku i poslovnu bliskost sa Radončićem, ljudima poput Šehovićevog starog svata Ekrema Lekića.

Nema dvojbe da svi tužitelji i sudije koji igraju za Fahrudin Radončića kao i mediji pod njegovom kontrolom mogu da izvuku Fahrudina Radončića iz mreže u koju se sam upleo poslujući sa najvećim narko bosovima sa Balkana. Iz sudskog procesa u proces, to je sudbina Fahrudina Radončića.

Leave A Reply