Lejla Tanović pobijedila na UCI C2 utrci u Beogradu

0

Nakon što je prošle sedmice odbranila balkanasku titulu četvrti put zaredom, Tanović je upisala još jednu pobjedu na UCI utrci i osvojila novih 30 UCI bodova. Za najuspšeniju bh. biciklistkinju ovo je treća pobjeda u nizu sa utrka Svjetske biciklističke federacije. Aktuelna balkanska prvakinja odnijela je pobjedu ispred predstavnice Češke Tereze Tvaruzkove s prednošću od minutu i po, dok je treće mjesto zauzela reprezentativka Slovenije Vita Movrin.

“Staza je bila prirodna s promjenom tempa. Na treningu sam se osjećala veoma dobro, noć pred utrku pala je kiša te je teren postao veoma klizav, što mi je sigurno odgovaralo s obzirom da veoma često treniram u takvim uslovima. Izuzetno sam sretna formom i pobjedama u posljednja tri vikenda, motivisana sam tokom čitave godine i rezultati to dokazuju”, rekla je Tanović.

 

Nakon što je Tanović lošije startala, veoma brzo je nadoknadila izgubljene pozicije te je ostatak utrke borbu za prvo mjesto vodila protiv Tvaruzkove.

“Lejla je utrku odvozila veoma iskusno, start je bio dosta brz i dogodilo se nekoliko padova. Nakon prvog kruga za točkom joj je bila predstavnica Češke, međutim utrka se vozila sedam krugova tako da nije bilo potrebe za ranijim napadom. U naredna dva kruga Lejla se odvojila i dalje utrku vozila u svom tempu. Veoma smo sretni sa 90 UCI bodova koje smo osvojili u posljednje tri sedmice”, rekao je selektor MTB reprezentacije Amar Njemčević.

Naredna utrka za našu takmičarku je Državno prvenstvo u Livnu na kojem će Lejla braniti titulu državne prvakinje.

Leave A Reply