LIČNOST DECENIJE DINO KONAKOVIĆ: I KRITIČAR I POLITIČAR I PEDAGOG I DEMAGOG, POLICAJAC ILI PAJAC, BILO ŠTA, BILO ŠTA, BILO ŠTA…

0

I kritičar i političar

i pedagog i demagog

policajac ili pajac

bilo šta, bilo šta, bilo šta…

Ruku na srce, autor ovih stihova, kao i pjevač, nije baš omiljen na ovdašnjim prostorima, ali teško je naći adekvatan “pjesnički” opis od ovoga, koji na najbolji mogući način odslikava, pogodite koga?

Bravo, pogodili ste…predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića. Čovjek je sve, i šef zakonodavne vlasti, i izvršne, i policijske, i sudske, i tužilačke….čovjek se u sve razumije od košarke preko politike do medicine. Rastura brate mili na svakom polju. Ono, k’o enciklopedija je. Hiljadu zašto, hiljadu zato.

Rijetkost je naći ovakav profil ličnosti. Uz sve to, jedino on i njegovi istomišljenici su čestiti i pošteni, i vrijedni, i nepogriješivi, i savršeni… svi ostali su ili režimski, ili stranački, ili su tajkuni, ili su kriminalci, ili su lopovi…

U posljednjem gostovanju na FACE TV proziva ljude, dojučerašnje stranačke kolege. Hayat mu isto smeta. Sad ovaj “košarkaški ekspert” koji je uništio KK Bosnu, i oko EYOF-a se zadeverao. Veli, zna on koliko šta košta. Prijeti svima redom. Otišao je i korak dalje, pa ne govori samo “ubit ćemo mi njih djelima Harkane”, sad javno u eter poručuje da će se i fizički obračunavati.Ne izgovara imena, ali sve priča u metaforama, piše Index.

– SDA će sada davati sve što može, oni su njihovim zastupnicima nudili mnogo novca da budu poslušni, kazao je Konaković dodajući da će se fizički suprotstaviti vraćanju tenderaša i napadača na kamere – poručuje Konaković.

I ptice na grani više znaju da govori o Husi Ćesiru. Pa dobro. Eto, Ćesir mu je trn u oku. Namjerio se na čovjeka, koji ga je podržao 2014. godine da bude imenovan za premijera. Konaković je taj koji je odredio da je Ćesir kriminalac, lopov tenderaš itd.

I samo zato što je to on tako odredio i okvalifikovao, vlasnik Bosnaplasta i predsjednik SDA Novi Grad je kriminalac.

Ko daje kvalifikaciju određenog krivičnog djela? Ne daje ni zakonodavna vlast, ni izvršna (gdje uporno pokušava baciti u sjenu premijera Edina Fortu), ni policijska… kvalifikaciju krivičnog djela daje nadležno tužilaštvo.

Da li je ikada do sada podnesena krivična prijava ili vođena istraga protiv Ćesira? Da li je tužilaštvo okvalificiralo to što on radi kao privredni ili neki drugi kriminal? Da li je sud donio presudu? Nije! Rekao Dino, i završena stvar. Ako stvarno postoje dokazi da je Ćesir počinio neko krivično djelo, pa postoje tu organi, majka mu stara, valjda smo demokratska država, pa nek sve lijepo istraže. Ako je kriv ima sud, a ne Dino sa Soukbunara.

I ne samo za Ćesira ( on je samo primjer kada Konaković označi metu i bolesno krene udarati i pljuvati po nekome), već svi koji preko naših leđa se bogate treba da odgovaraju, ako policija, tužilaštvo i sud to utvrde.

Ma ne zanima me, jel’ to SDA, SBB, SDP, Naša stranka..itd…svi odreda nek budu uhapšeni, procesuirani i kažnjeni, ali se ne smije dozvoliti stvaranje anarhije, da jedan čovjek nekoga (iz samo njemu znanih i ličnih razloga) proglasi javno kriminalcem, i ne “silazi mu sa grbače”.

Neprijatelji su mu i novinari, svi koji o njemu ne pišu hvalospjeve i koji ne misle kao on. Rijetki su oni kojima nije slao poruke “halalim- ne halalim” za tekstove. Istim receptom se služi i u komunikaciji sa drugim ljudima ( zastupnici, direktori, stranački funkcioneri), koji su mu danas super, a već sutra kad “udari jugo” su lopovi, nečasni, nepošteni…

Demonstrira (jer je ruku na srce jako elokventan) pred TV kamerama kako je “skontao” šta radi lider SBB Fahrudin Radončić. A nije ni svjestan, da nije dorastao političkim trgovinama koji se vode na nivou lidera velikih stranaka, koji su stari “majstori iluzija”. Nije shvatio Dino, da je Radončić ušao u šestorku samo da ne bi ostao u startu kratkih rukava, a da su već tada počela proigravanja ne “na male” što je njegov nivo, već “na velike”.

Nabacivanja Čovića i Dodika prema Izetbegoviću, a obojica uslovila da i Radončić mora biti u vlasti. Ministarstvo sigurnosti za njega je obezbjeđeno u startu, samo se tražio modus kako to izvesti. I onda kao Dodik “izletio” slučajno u javnosti da je Izetbegović to obećao Radončiću, a Radončić kao prvi put čuje. U narodu se kaže “još ti pure moraš pojesti”, da bi se upustio u ove utakmice.

Čak i stranački partneri iz šestorke, za ovih proteklih nekoliko mjeseci, su shvatili s kim su se uhvatili u kolo, ali do rekonstrukcije Vlade KS i nove skupštinske većine, valja im trpiti njegove narcisoidne ispade.

Leave A Reply