NAJAVA IZ OHR-a: Dvodnevno zasjedanje PIC-a, sudjeluje i Matthew Palmer!

0
Politički direktori zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) sastat će se u Sarajevu u ponedjeljak, 17. juna, i utorak, 18. juna, kako bi razmotrili trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

U ponedjeljak, Upravni odbor Vijeća za provedbu mira razgovarat će o sveukupnoj situaciji u državi, sa fokusom na činjenicu da vlast još uvijek nije formirana.

U utorak, politički direktori će se sastati sa Zajedničkim kolegijem Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz OHR-a.

Konferencija za medije visokog predstavnika Valentina Inzka i prvog zamjenika visokog predstavnika Michaela Scanlana planirana je u utorak, nakon okončanja sastanka Upravnog odbora PIC-a.

Povodom predstojeće sjednice PIC-a u BiH je doputovao i zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Matthew Palmer.

Palmer je tokom posjete Banjoj Luci razgovarao s novinarima te je rekao da SAD snažno podržavaju put BiH ka EU i njene euroatlantske integracije i da žele da se postigne sporazum koji će omogućiti BiH da podnese Godišnji nacionalni program da bi se omogućilo jačanje i produbljivanje veza između NATO-a i BiH.

Palmer je također rekao da Milorad Dodik i Nikola Špirić ostaju na “crnoj listi” SAD-a.

Leave A Reply