Najbolji studenti Sarajevskog univerziteta: Travničanin Abdulah Jašarević, zlatna značka s prosjekom 10!

0

Najbolji studenti Sarajevskog univerziteta kažu kako nisu dugo čekali na posao, a oni kojima tek slijedi drugi ciklus nadaju se istom. Mladima u našoj zemlji poručuju da se bore, da ne odustaje, te da ukoliko steknu znanje van BiH, vrate se u svoju zemlju i učine je boljom.

Neki od njih su i uputili apel svim nadležnim kako bi došlo do promjena u našoj zemlji, uz poruku da je bitan svaki čovjek bez obzira na nivo obrazovanja.

Abdulah Jašarević, zlatna značka s prosjekom 10, nada se da će po završetku drugog ciklusa studija naći posao u svojoj struci.

– Nadam se poslu u oblasti fizike, ili u nekoj od srodnih oblasti. Najljepša stvar na mom fakultetu je ta atmosfera koju imamo i odnos studenata sa profesorima i asistentima, a takva sredina dosta doprinosi uspjehu studenata. Time sam najviše zadovoljan, kaže Jašarević, te napominje kako opremljenost fakulteta i nije baš sjajna.

– U mojoj oblasti, s obzirom na to da se bavim teorijskom fizikom, to i nije igralo veliku ulogu, međutim, neko se bavi i eksperimentalnom fizikom, tako da tim studentima oprema puno znači, upozorio je Jašarević.

Najbolji studenti prvog ciklusa studija u 2018. godini sa prosjekom 10,00 su Abdulah Jašarević i Demir Papić sa Prirodno-matematičkog fakulteta. Najbolji student drugog ciklusa studija sa prosjekom 9,98 je Harun Išerić sa Pravnog fakulteta.

Leave A Reply