‘NASTAVNIČKA SOLIDARNOST’: Nastavnik likovnog brani nastavnika DIF-a

0

Kolike je traume kod ‘prvog mikrofona Sarajeva’, Elmedina Dine Konakovića, izazvalo pitanje ‘šta radi ovdje nastavnik fizičkog’ upućeno na nedavno održanom sastanku predstavnika KCUS-a i Univerziteta, najbolje svjedoče protekli dani u kojima odjekuju reakcije pogođene strane.

Situacija je otišla dotle da je alarmiran čitav ‘sindikat nastavnika u politici’ čiji je suvereni vladar vlasnik SBB-a Fahrudin Radončić, nastavnik likovnog sa diplomom iz Nikšića, koji je po svemu sudeći upregao mašineriju Avaza kako bi navodno propitivala diplomu prvog čovjek OSA-e Osmana Mehmedagića. Tako smo došli do apsurdne situacije da nastavnik fizičkog, koji je prema navodima medija na sumnjiv način stekao svoju diplomu, traži od nastavnika likovnog, koji nema nijednog druga iz perioda studija, da dovodi u pitanje preko medija diplomu visokorangiranog funkcionera u sigurnosnom sektoru BiH.

Čovjek bi pomislio kako se radi o još jednoj tragikomediji u režiji nastavničkog dvojca Konaković-Radončić, da se nije jučer pojavila informacija kako je na nastavno-naučnom vijeću Medicinskog fakulteta UNSA  raspravljano o nedavno održanom sastanku, na kojem je i izgovorena čuvena rečenica ‘Šta će ovdje nastavnik fizičkog’, a prema navodima istog Avaza, na sastanku je ponovo ‘vrijeđan Konaković i njegov ‘čovjek’ rektor UNSA Rifat Škrijelj.

Kada se još malo prokopa u traumatičnu povijest ‘nastavničkog sindroma’ u bh. politici, da se zaključiti kako pokušaj diskreditacije prvog čovjeka OSA-e najviše odgovara hercegovačkoj obrazovnoj mafiji, koja je prema ranijem pisanju Žurnala, bukvalno prodavala diplome, posebno za zanimanja medicinskih tehničara. Slučajno ili ne, sjedište ove fantomske škole za Sarajevo nalazi se u jednoj od zgrada Fahrudina Radončića. Tako se nastavnik likovnog ponovo našao na usluzi inženjeru ‘strojarstva’ Draganu Čoviću, ranije deklariranom Jugoslovenu.

Međutim, priča se ne završava samo na ovome. Nedavno razotkrivena afera o vrbovanju vehabija od strane hrvatske SOA-e također bi mogla biti jedan od motiva za ofanzivu protiv direktora OSA-e, posebno jer se u centru skandala našla rodbina glavne tužiteljice Suda BiH. Tužiteljica već odavno drži Dodikove predmete u ladici, a odlučila je pokrenuti istrage protiv Dodikovih oponenata koji su i otkrili ‘aferu selefije’.

Sa druge strane, napadi na OSA-u mogu se pripisati i Dodikovoj nervozi zbog sukoba sa međunarodnom zajednicom, a ovih dana se poziva i na ‘ustavnu ugroženost Srba’ jer se navodno blokira implementacija izbornih rezultata.

Sve u svemu, nekako su se ponovo u istoj priči našli Radončić, Čović i Dodik, a kao poseban ‘ukras’ ovog paketa došao je iskompleksirani Konaković i zbunjeni rektor Škrijelj. Svi su oni u neki stadijima svog života i rada kao metu svojih napada imali lik i djelo rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića.

Na drugoj strani se našao Osman Mehmedagić Osmica, čovjek zadužen za lično obezbjeđenje prvog predsjednika BiH Alije Izetbegovića, koji je u najtežim ratnim godinama stekao sve diplome iskustva i povjerenja, a u turbulentom periodu od 2015. godine do danas na čelu Obavještajno-sigurnosne agencije činio sve da ova zemlja bude sigurna i stabilna, bez obzira na vanjske i unutrašnje podrivačke sile.

Puno važnija činjenica od bilo kakve diplome jeste pouzdanost i povjerenje, a to dvoje Mehmedagić nikada nije iznevjerio.

Leave A Reply