OSA tvrdi: Diploma Osmana Mehmedagića je uredno stečena, ovo je nasrtaj iz RS-a

0
Rješenje kojim Inspektorat entiteta Republika Srpska traži od Univerziteta za poslovne studije poništavanje diplome direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine predstavlja novi nasrtaj na OSA-u i direktora Osmana Mehmedagića, saopćeno je iz OSA-e.
“Diploma direktora Mehmedagića je uredno stečena i izdata.
To je potvrđeno u više ranijih provjera koje je kroz svoju karijeru u obavještajnom sektoru Mehmedagić prolazio. OSA BiH i direktor Mehmedagić su već duže vrijeme pod konstantnim udarima pojedinih pravosudnih i političkih centara moći kojima ne odgovara zakonit, profesionalan i odgovoran rad Agencije u borbi protiv kriminala i drugih štetnih djelovanja po državu Bosnu i Hercegovinu i njene građane”, piše u saopćenju OSA-e.
Pokušaj da se preko Inspektorata RS na ovakav način diskredituju direktor Mehmedagić i OSA BiH samo je nastavak tih udara i potpuno je jasno ko i s kojim ciljem stoji iza njih.“Pravosudne institucije i inspekcije imaju pravo da u skladu sa zakonom vrše provjere, ali niko nema pravo da montira bilo kakve istrage kojima bi diskreditirao osobe koje se suprotstavljaju organizovanom kriminalu u BiH”, zaključuju iz OSA-e.

Leave A Reply