Ostala je bez oca sa 15 godina, a sada je spremna osvojiti piste

0

Pogibija zvijezde filma “Brzi i žestoki“, šokirala je cijeli svijet. Glumac je iza sebe ostavio tada 15-godišnju kćerku Meadow, kojoj je prema oporuci ostavio cijelo svoje bogatstvo.

Meadow Walker (18) se sprema da osvoji modni svijet. Iako se rijetko pojavljuje u javnosti, a društvene mreže gotovo uopće ne koristi, Meadow je bez pompe potpisala ugovor s modnom agencijom Women Management, pod čijom okriljem djeluju neke od najslavnijih manekenki današnjice poput Behati Prinsloo, Daphne Groeneveld i Hanne Gaby Odiele.

Meadow još nije debitirala na modnoj pisti, ali se već našla pred objektivnom slavnih modnih fotografa. Kada je Paul Walker, koji se proslavio filmova “Brzi i žestoki“, poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći 2013. godine, Meadow je imala samo 14 godina.

Dvije godine kasnije, tinejdžerica se odlučila boriti za pravdu. Podigla je tužbu protiv proizvođača automobila Porsche, jer je njih krivila za očevu smrt. U tužbi je navela kako je prilikom udarca u drvo sigurnosni pojas toliko povukao Walkera da mu je polomio rebra te ga zarobio na suvozačkom sjedištu. Isto tako, vatra je planula tek nakon minut i 20 sekundi, no Paul je bio zarobljen i bespomoćan pa je izgorio živ. Wolkerovi advokati tvrde i kako je vozač, njegov prijatelj Roger Rodas, vozio puno sporije kada je automobil izgubio kontrolu. Da je automobil bio ispravan, do nesreće ne bi ni došlo. Advokati tvrde kako su u Porscheu znali da Carrera GT ima probleme sa stabilnošću i kontrolom te smatraju da nije siguran automobil te da se ne bi trebao nalaziti na cesti. Iz automobilske kompanije odgovorili su da “vjeruju u policijske izvještaje prema kojima je do tragedije došlo zbog nesavjesne vožnje i neprilagođene brzine“. Sud je na kraju presudio u korist Porschea.

Meadow je još prije Paulove smrti živjela s bakom, glumčevom majkom Cheryl. No nakon tragičnog događaja, za nju se htjela brinuti majka Rebecca Soteros. Cheryl je zatim zatražila da postane legalni staratelj Paulove kćeri, no Rebecca ju je “ugrabila“ i preselila se s njom u kuću nedaleko od Paulovih roditelja. Meadow je, inače, tri godina prije toga pobjegla od majka s kojom je živjela na Havajima te se uselila ocu Paulu u Los Angelesu.

Paulova želja je bila da se njegova majka brine o njegovoj kćerki. Samo dvije sedmice prije svoje smrti, glumac je rekao da mu je drago da je “mladi tata“.

– Super je što sam kćerku dobio kao 25-godišnjak. Sada imam 40, a ona 15, odlično jedno drugom odgovaramo, imamo savršen odnos – kazao je tada Walker.

Meadow je nedavno, nakon gotovo godinu dana, objavila prvu fotografiju na Instagramu na kojoj potiče svoje pratitelje da pomažu onima kojima je pomoć potrebna. Tinejdžerica već mjesecima donira hranu skloništima za beskućnike.

– U čast mom ocu, izazivam vas da radite dobre stvari – lani je napisala Meadow uz fotografiju na kojoj kao mala djevojčica pleše s ocem.

Leave A Reply