OTKRIVAMO: Zašto Fuad Kasumović krije buduće kupce FK Čelik?

0

Podsjećanja radi, Čelik je posjetio Aydin Olgun, po riječima gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića uspješni privrednik iz Istanbula koji je zajedno sa svojim saradnikom Bulentom Tulumom, dugogodišnjim sportskim direktorom Galatasaraya istakao želju za ulaganjem u ovaj klub, a njihovo prisustvo  gradonačelnik je najavio na zakazanom skupu.

Kasumović je na press konferenciji nedolazak pomenutog dvojca opravdao time da nije smio dovesti investitore u masu jer su interesi oko Čelika različiti.

 

Ko je Aydin Olgun Peker i uloga Aska Idrizovica u preuzimanju FK Čelik?

Olgun Aydın Peker je bio menadžer kluba “Giresun Sports”, i to je jedini način da se poveže sa nogometom. Naime, radi se o vođi kriminalne organizacije koju je Turski Sud u Istanbulu osudio na 15 godina zatvora. Ovaj vođa kriminalne organizacije iz Republike Turske više puta je osuđivan radi namještanja utakmica i pranja novca putem fudbalskih klubova iz Turske te je proveo više mjeseci krijući se po svijetu od Turskih vlasti.

Trenutno za pomenutog kriminalca Olguna Aydina Pekera u toku je drugo suđenje pred Vrhovnim Sudom Republike Turske.


Hapšenje Olgun Pekera u Istanbulu

Pitamo se koga to obmanjuje i kako je moguće da je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa ovakvim kriminalcima u vezi?

Važno je napomenuti i suradnika Fuada Kasumovića i Olguna Aydina Pekera, poznatog menadžera Aska Idrizovića, koji je još poznatiji u kriminalnim krugovima i namještanjem fudbalskih utakmica.

Fudo ko Fudo – uvijek na drugoj strani zakona.

 

Leave A Reply