Policija u Sarajevu objavila detalje hapšenja Benjamina Spahovića i Nedima Hasića

0
Kako su naveli, oko 19.15 sati Sedma PU je u ulici Igmanska, općina Vogošća, od obaviještena da je izvršeno krivično djelo razbojništva nad radnicima na benzinskoj pumpi “Hifa Petrol”.

“Tom prilikom nepoznata osoba je uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a zatim se motornim vozilom marke “Rover”, registarskih oznaka K21-E-073, u kojem ga je čekalo druga nepoznata osoba, udaljila u nepoznatom pravcu. Odmah po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici su na području općine Centar uočili navedeno vozilo, krenuli u potragu za njim, a nakon toga vozilo sustigli u ulici Ljubljanska, općina Novo Sarajevo”, stoji u informaciji MUP-a.

Kako dalje navode policijski službenici su blokirali put, a vozač vozila “Rover”, pokušao je da prođe pored službenog vozila u čemu nije uspio, kojom prilikom je ostvario kontakt sa službenim vozilom marke “Suzuki” Vitara, oštetivši to vozilo, nakon čega su spriječeni u daljem bjekstvu.

“U pomenutom vozilo su zatečene osobe B.S., rođen 1997.godine u Sarajevu i N.H., rođen 1995.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo), oni su lišeni slobode i predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo”, kazali su u MUP-u.

Ističu da su uviđaj izvršili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u ulici Igmanska, a kasnije i u ulici Ljubljanska.

“Izvršenim provjerama utvrđeno je da se na vozilu “Rover” nalaze nepripadajuće registarske tablice (K21-E-073). U toku kriminalističke obrade, pronađen je novac, pištolj i drugi predmeti korišteni prilikom izvršenje pomenutog krivičnog djela. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela”, saopćili su iz MUP-a.

Inače, riječ je o Benjaminu Spahoviću i Nedimu Hasiću, koji su od ranije poznati policiji. Benjamin Spahović je bio učesnik srbijanskog reality showa, te je u vezi sa Minom Hadžijusufović kojoj je prije nekoliko dana zapaljen automobil na Dobrinji.

Leave A Reply