POTVRĐENO: Dodik razgovarao s Nikšićem!

0

Nikšić susret sa Dodikom krio od javnosti

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je danas da je ovih dana “popio piće” sa liderom SDP-a BiH Nerminom Nikšićem u Banjoj Luci, ali da nije bilo razgovora o “ujedinjenju ljevice” u BiH, niti je bilo dogovora o nekom savezu.

Dodik se danas u Palati Republike sastao sa predsjednikom Ujedinjene Srpske Nenadom Stevandićem, nakon čega je poručio da Stevandić neće biti smijenjen sa mjesta potpredsjednika Narodne skupštine RS, bez obzira na takve najave opozicije u RS-a.

– Bio je Nikšić ovdje i popili smo piće. Ništa posebno. Nema nikakvog političkog dogovora – rekao je Dodik ali nije precizirao ko je inicirao sastanak.

Istakao je i kako je imao dobru saradnju sa Nikšićem, dok je on bio premijer Vlade FBiH, te ispričao kako mu je jednom prilikom, u vrijeme rudarske nesreće u Zenici, ponudio dva helikoptera iz RS-a za evakuaciju.

– On se sada pojavio u Banjoj Luci ali nismo pričali o nikakvom savezu. Poznato je da mi nismo zainteresovani da vodimo zajedničke institucije (institucije Bosne i Hercegovine, op. a.) u ovom mandatu. Šta će bit nakon izbora, vidjećemo – kazao je Dodik.

Dodik je rekao da SNSD podržava usvajanje modifikovanih izmjena i dopuna Zakona o akcizama te da je taj zakon već ranije trebalo da dobije podršku u državnom Parlamentu, jer je već izgubljeno, kaže, i vrijeme i novac zbog odbijanja tog akta.

 

Dodikov sastanak sa Izetbegovićem

Podsjećamo na dolazak Milorada Dodika u centralu SDA i sastanak sa Bakirom Izetbegovićem, kojeg je molio da SDA ne ulazi u vlast sa Savezom za promjene, već sa njegovim SNSD-om, što je Bakir Izetbegović odbio! Dodik je tada mekan kao pamuk tražio suradnju sa najvećom političkom strankom u BiH i suradnju sa Bošnjacima.

Postavlja se pitanje zašto je Nermin Nikšić (SDP) dopustio odlazak “na noge” najglasnijem i najvećem mrzitelju cjelovite Bosne i Hercegovine, što ćemo sigurno vidjeti u skorije vrijeme…

Pametnom i išaret dosta!

Leave A Reply