Prijavite se za hackathon “Just Code It” u Sarajevu

0
Hackathon “Just Code It” je 24-satno studentsko lokalno takmičenje, koje se sastoji od akademskog i praktičnog dijela. Tema hackathona je razvoj web stranica ili web development, izrazito popularna tema današnjeg vremena. U toku akademskog dijela učesnici će imati priliku da se, kroz predavanja stručnjaka iz prakse, još bolje upoznaju sa temom takmičenja. Nakon predavanja takmičari će imati priliku da sami osmisle svoje rješenje za određeni problem, te isto prezentuju.

“Just Code It” namijenjen je studentima elektrotehnike i računarstva i drugih srodnih fakulteta. Svi zainteresovani mogu se individualno ili ekipno prijaviti putem forme, najdalje do 8. decembra 2019. u 20 sati.

Jedna takmičarska ekipa može da broji maksimalno tri člana, a nakon zatvorenih prijava priliku da se takmiče će dobiti pet do 10 odabranih timova. Pobjedničku ekipu će odabrati stručnjaci-predavači, a članovi iste će uz to dobiti i vrijedne nagrade.

Takmičenje će se održati 21. i 22. decembra ove godine u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo, Kampus Univerziteta u Sarajevu.

Više informacija možete pronaći na zvaničnoj stranici Udruženja www.eestec-sa.ba.

Leave A Reply