RADONČIĆ ODBIO POZIV KOJI NIJE NI DOBIO: “SBB neće koalirati sa SDA”

0
Nakon što su četiri marginalne stranke- PDA, A-SDA, Narod i pravda i Nezavisni blok – danas u Zenici potpisale sporazum o zajedničkom nastupu i razgovorima o formiranju vlasti na svim nivoima u BiH, Avaz je zatražio komentar predsjednika SBB-a, Fahrudina Radončića, koji je inače po preporuci doktora uzeo kraći godišnji odmor.

 Činjenica da je blizu dvije trećine birača glasalo protiv SDA, odnosno svoj glas su dali drugim strankama, jasno govori da ni neviđena izborna krađa ne može sakriti da građani žele odlazak vlasti duge skoro tri decenije. Javnost treba znati da sam i tokom kampanje, a i ranije javno govorio da SBB više ne želi koalirati sa SDA. To je za sva vremena završena priča, rekao je lider stranke protiv koje je glasalo 93 posto glasača.

Mi želimo biti opozicija. To uopće ne isključuje mogućnost da svojim glasovima podržimo koaliciju više drugih stranaka na različitim nivoima, koje žele da naprave novu, demokratsku vlast – izjavio je Radončić koji se nakon naporne kampanje i stresnog iščekivanja rezultata, odmara u Crnoj Gori.

Leave A Reply