SASTANAK S POVODOM: Putin pozvao predsjednika Palestine u Rusiju, raspravljaće o…

0
Iako je susret bio zakazan u Sočiju, Putin je otkazao putovanje zbog pada putničkog aviona An-148, ali nije odgodio sastanak s palestinskim vođom Mahmoudom Abbasom i on će se održati u Moskvi.

Dolazak palestinskog lidera je zakazan dva dana nakon telefonskog razgovora Vladimira Putina i premijera izraelskog režima Benjamina Netanyahua, za kojeg Kremlj u saopštenju uopšte nije spomenuo obaranje izraelskog aviona F-16 od strane sirijske protivvazdušne odbrane.

Ruski predsjednik Vladimir Putin i palestinski čelnik Mahmoud Abbas na sastanku u Moskvi planiraju raspravljati o bliskoistočnom sukobu i aktuelnim pitanjima saradnje, saopštio je Kremlj.

“Dvanaestog februara Vladimir Putin će razgovarati s predsjednikom države Palestine Mahmoudom Abbasom, koji ćeslužbeno posjetiti Rusiju.

Očekuje se da će razmijeniti mišljenja o problemima sukoba na Bliskom istoku i razgovarati o aktuelnim pitanjima rusko-palestinske saradnje u raznim područjima”, navodi se u saopštenju Kremlja.

, izjavio je ruski predsjednički glasnogovornik Dmitrij Peskov.

“Zbog tragičnog događaja, predsjednik je odlučio odgoditi sve zakazano za ponedjeljak i nastaviti raspored u glavnom gradu”, rekao je Peskov. Objasnio je da je odluka donesena zbog eventualne potrebe za koordinacijom rada vladine komisije o padu aviona.

“U popodnevnim satima će se predsjednik sastati s čelnikom Palestine, Mahmoudom Abbasom, koji neće sletjeti u Soči, već u Moskvu”, dodao je Peskov

Naveče 10. februara, ruski predsjednik Vladimir Putin telefonom je razgovarao s premijerom Izraela Benjaminom Netanyahuom.

Na službenoj stranici Kremlja je objavljeno kratko saopštenje u kojem stoji kako je ruski predsjednik pozvao Izrael da se suzdrži od bilo kakvih akcija koje bi mogle dovesti do eskalacije napetosti u regiji.

“Razgovaralo se o situaciji, zbog akcija izraelskih ratnih aviona, koji su proveli raketne napade na ciljeve u Siriji.

Ruska strana je poručila da se izbjegavaju bilo kakvi koraci koji bi mogli dovesti do novog talasa opasnosti za sve sukobe u regiji”, stoji u saopštenju Kremlja, koje nijednom riječju ne spominje oboreni izraelski F-16 od strane sirijske protivvazdušne odbrane.

Leave A Reply