SDA: Damir Nikšić ne može kontrolirati sebe, a ne javna preduzeća i institucije

0
Damir Nikšić je nizom svojih postupaka dokazao da nije dostojan funkcije na kojoj se našao, zbog čega je na koncu i isključen iz SDP-a, navodi se u saopćenju Pres-službe KO SDA Sarajevo.

“Podsjećamo da je on gnusnim, uličarskim rječnikom vrijeđao i ponižavao ljude, što je potpuno neprimjereno jednom zastupniku, kao i da je vrijeđao borce Armije Republike BiH, te građane Tuzle i Zenice, izražavajući neviđeni nivo šovinizma i ksenofobije. Nikšić je pokazao da nije u stanju kontrolisati sebe i svoje postupke, što vrlo jasno ukazuje da ne bi smio dobiti priliku da kontroliše ni važne institucije i javna preduzeća, jer njegovo divljanje može nanijeti ogromnu štetu tim institucijama i preduzećima”, kažu u KO SDA.

Činjenica da je Fortina vlada spremna takvoj jednoj ličnosti dati udio u upravljačkim strukturama javnih preduzeća i institucija KS, kako navode iz KO SDA, pokazuje da Forto i njegovi politički nalogodavci nemaju ni minimuma moralnih ograničenja i osjećaja odgovornosti prema zakonu i građanima, navodi se u saopćenju KO SDA Sarajevo.

Leave A Reply