SKOPLJANOVIĆ I BRDARIĆ U VITEZU: „HDZ pretjeruje u nametanju izmjena Izbornog zakona i zapostavlja druga važna pitanja“

0

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković u Vitezu je razgovarao sa predsjednikom Hrvatskoga bloka Franciskom Brdarićem. Posvetili su najviše pažnje teškom položaju Hrvata povratnika u svoje domove na području RS i mogućnostima međustranačke suradnje u izbornoj godini.

Skopljaković i Brdarić su se složili da su dvije stranke u svojim programskim odrednicama apsolutno bliske, a poglavito kad se tiče krucijalnih ciljeva, održivoga povratka i ostvarivanja pune ustavne jednakopravnosti Hrvata, ali na cijelom području BiH.

Predsjednici Hrvatske stranke BiH i Hrvatskoga bloka su još jednom upozorili kako je vrh HDZ BiH prepustio Hrvate u RS Miloradu Dodiku i njegovome SNSD-u, te da je navodnu borbu za hrvatske nacionalne interese isključivo sveo na FBiH i obračun sa bošnjačkim političkim vođama.

– Vrh HDZ BiH pretjeruje u nametanju izmjena Izbornoga zakona kao nekoga sudbonosnoga nacionalnoga pitanja dok istodobno gura na marginu mnogo važnija pitanja kao što su povratak Hrvata u RS i odlazak mladeži iz naše države.

Providno je to paranoično ustrajanje da se HDZ BiH daju jamstva da će njihovi kandidati biti izabrani na sve važnije zakonodavne i izvršne pozicije u državi dok se istodobno nude diskriminirajuća izborna pravila i za same Hrvate u pojedinim područjima BiH – saopćeno je.

Leave A Reply