Stanivuković “rasturio” Dodika na sudu: Mile nije znao šta ga je snašlo!

0

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković oslobođen je odgovornosti da je u septembru prošle godine narušio javni red i mir nepostupanjem na licu mjesta po zakonitom zahtjevu službenog lica, saznaje Srpskainfo

Odlučeno je ovo u Osnovnom sudu u Kotor Varošu, nakon tužbe koja je protiv njega podignuta “zbog napada na aktuelnog srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, u Čelincu na polaganju kamena temeljca”.

– Postaje već jasno da su svi veliki naslovi režimskih medija, poput onih da je izvršen državni udar, onih da će nakon neproslavljenje Nove godine uslijediti milionske tužbe ili onih da sam u Čelincu napao tadašnjeg predsjednika Milorad Dodika, slučajevi koji padaju na sudu. Padaju kao kruške, kao jabuke, kao lišće na jesen – rekao je Stanivuković.

On naglašava da je sada sasvim jasno da nikakav policajac nije izdao nikakvo naređenje te da niko nije pokušao da baci kamen, kako se tada predstavljalo u javnosti.

Podsjećamo, Stanivuković je 9. septembra 2018. došao u Čelinac, gdje su tadašnji predsjednik i premijer Republike Srpske, Milorad Dodik i Željka Cvijanović, položili kamen temeljac za igradnju novog mosta preko rijeke Vrbanje.

On je, kako tvrdi, donio kamen koji je simbolično želio da položi na mjestu izgradnje novog mosta, nakon čega je, zbog kamenja u ruci, reagovalo obezbjeđenje. Došlo je do fizičkog kontakta između njih i Stanivukovića, kada mu je izbijen telefon iz ruke. Rezultat svega je pomenuta tužba protiv Stanivukovića, i to zbog napada na Milorada Dodika.

Kako piše u presudi, troškovi prekršajnog postupka padaju na teret budžetskih sredstava.

Leave A Reply