Tata SBB botova Bakir Dautbašić i njegova djeca

0

Svi znamo šta znači biti “bot”, ali pravi je fenomen kako je danas “botovanje”, postalo zapravo zanimanje. Ljudi, ili ti armija svojim komentarima kako na društvenim mrežama, tako i ispod tekstova u stvari zavaravaju javno mnjenje.

Odmah po objavljivanju nekog pohvalnog teksta o predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću, ili bilo kome od predstavnika ove stranke u medijima, bukvalno pregršt komentara ima istu poentu – dogovoreni hvalospjev o akterima iz teksta, o “boljoj budućnosti”, radu Vlade, trenutnoj situaciji u BiH. Sa druge strane, kada se plasira “kritički” tekst o bilo kome iz Bošnjačkih stranaka i opozicije, botovi prionu na posao, i u komentarima ispod takvog sadržaja nastane salva uvreda o predstavnicima istih!

Botovi tako funkcionišu i drugačije nisu naučeni, ali izuzetak su botovi Saveza za bolju budućnost (SBB), gdje pojam bot dobiva drugu težinu, jer iza raznih “lažnih profila” i nadimaka stoje upravo (NE)LJUDI – članovi SBB-a!

Tata SBB botova, kako ga odmilja zovu u SBB-u je Bakir Dautbašić, najbliži suradnik Fahrudina Radončića, pomagač u izvršenju krivičnih djela i direktno odgovorna osoba za kreiranje lažnih vijesti u internet prostoru.

Kao i svakoj porodici, tata savjetuje djecu, pa tako i u SBB-u Bakir Dautbašić savjetuje dječicu SBB-a i to Zijadu Karamović, Irmu Abdibegović-Kadrović, Sandi Gutića i Amira Husića zvanog Slikar.

Ko su dječica tate SBB botova Bakira Dautbašića

Zijada Karamović – SBB bot 1

Mlada i pohotna Zijada Karamović, prvi zaštitni zid Fahrudina Radončića i stranke SBB i predvodnik napada na Bošnjake u internet prostoru, pored lažnih profila obožava da ostavlja komentare i u svoje lično ime.

Zijada Karamović, prvo dijete SBB botova

 

Komentari upućeni stranci SDA, predsjedniku Bakiru Izetbegović i direktorici KCUS-a Sebiji Izetbegović.

Irma Abdibegović-Kardović – SBB bot 2

Mlada i zaručena Irma, očigledno na nagovor prijateljice i prvog bota SBB-a Zijade Karamović, izabrala je tastaturu kao oružje. Kako navode dobro upućeni izvori iz Uvrnutog tornja, isporuka tastatura za internet ratovanje je u punom jeku, a to stvara i rat između Zijade i Irme za bolju poziciju unutar stranke. Ko će pobjediti, ostaje da se vidi.

Irma Abdibegović-Kardović (SBB bot 2)

 

Irma Abdibegović Kardović – pauza ispred Uvrnutog tornja i odmor od tastature

Sandi Begić – SBB bot 3

Sandi Begić, omiljeni internet ratnik Bakira Dautbašića i kandidat na lokalnim izborima 2016. godine, svoju budućnost vidi u tamnoj prošlosti Fahrudina Radončića. Za Begića važi da ispunjava sve želje predsjednika SBB-a Radončića i tate SBB botova Dautbašića, a to znači i odricanje od privatnog života da bi udovoljio stranačkoj internet mašineriji.

Sandi Begić i Fahrudin Radončić

 

Sandi Begić zvani Surfer

 

Amir Husić – Slikar

Amir Husić zvani Slikar, zadnji na listi ali i najgori od sve djece, bio je predmet brojnih istraga kao i njegovi šefovi Fahrudin Radončić i  Bakir Dautbašić. Od zaposlenja u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), Ministarstva sigurnosti do pozicije ministra MUP-a TK, Husić je uz blagoslov šefova počinio razna krivična djela, a za ono koje ga se teretilo je zloupotreba položaja. Husić je suprotno Zakonu o javnim nabavkama za potrebe specijalne jedinice MUP-a TK kupio polovnu repariranu opremu u čemu je glavni  pomagač bio Korman Dževad, aktuelni komesar policije MUP-a TK. Korman je bio predsjednik komisije za nabavku, a spletom nepoznatih  okolnosti je izbjegao optuženičku klupu. Hobi kojeg se Husić ne može odreći je slikanje, pa u zadnje vrijeme kruži i gubi vrijeme po Sarajevskim restoranima i Zajedničkim institucijama BiH fotografišući neformalne sastanke političara koji nisu dio SBB-ovog projekta “Tamna budućnost BiH”.

Amir Husić – Slikar

 

Nezvanično saznajemo da konsultant Avaza i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić uskoro organizuje takmičenje “Najbrža Tastatura 2018“. Glavna nagrada je turističko putovanje u Gusinje, rodni kraj špijuna KOS-a Fahrudina Radončića “Šćepe” i vožnja pomalo oronulom, 15 godina starom jahtom “Haya”.

 

Leave A Reply