Treći dan velike akcije čišćenja Sarajeva: Metle, voda i kese pune smeća

0
“Ekipe su na terenu jutros od 7 sati, a planirano je da se čišćenje u ovim naseljima završi do 14 sati. Apelujemo na vlasnike motornih vozila da iz navedenih ulica pomaknu vozila kako bi mogli neometano obavljati zadatke, a nakon 14 da ih vrate”, kazao je za Klix.ba glasnogovornik KJKP Rad Mirza Ramić.

Iz Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS navode da je prvog dana sakupljeno 15 tona otpada.

Iz ovog komunalnog preduzeća pozvali su sve građane da se priključe akciji čišćenja u svom naselju i da dojave sporne lokacije kada je u pitanju odlaganje otpada putem Facebooka ili na broj telefona 033 641 051.

Danas se čisti u naseljima Dobrinja 1 i 4, a sutra je planirano da se pristupi radovima u ulicama Adija Mulabegovića, Aleja Bosne Srebrene, Ante Babića, Asima Behmena, Branislava Nušića, Džemala Bijedića, Fra Antuna Kneževića, Hasana Sučeske, Kurta Schorka, Ramiza Salčina, Republike Bugarske, Senada Mandića Dende, Teheranski trg, Uzeira Sarača, Olimpijska, Trg Barcelone i Hermanna Gmeinera.

Veliko proljetno čišćenje, koju koordinira i kojom rukovodi Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS, a u dijelu koji provodi preduzeće “Park“ u toku naredna dva mjeseca bit će očišćeno, uređeno, pokošeno, okopano i novim cvijećem uređeno 80 lokacija u Kantonu Sarajevo.

Leave A Reply