Večeras finale Eurosonga: Kladioničari uveliko predviđaju pobjedu Holandije

0
Eurosong u Izrael dovela je Netta koja je prošle godine pjesmom “Toy” izazvala mnoštvo kontroverzi, ali i odnijela pobjedničku titulu.

Za titulu najbolje europske pjesme ove godine borila se 41 država. Svoje mjesto u finalnoj večeri već na početku osigurale su Francuska, Njemačka, Izrael, Italija, Španija i Velika Britanija, a pridružilo im se još 20 najboljih iz polufinala.

Što se tiče zemalja regije, Hrvatska i njen predstavnik Roko Blažević nisu se uspjeli plasirati u finale, dok su svoje mjesto osigurali Makedonija, Sjeverna Makedonije, Srbija i Albanija.

Ubjedljivo prvu poziciju na kladionicama već nekoliko dana drži holandski
predstavnik Duncan Laurence koji, sudeći prema klađenjima, ima 46 posto šanse za pobjedu.

Iza njega na drugoj poziciji je australijska predstavnica Kate Miller-Heidke koja ima 11 posto šanse za pobjedu prema klađenjima.

Zatim slijede Švicarska, Švedska, Italija, Island, Rusija, Azerbejdžan, Norveška i Francuska koji su među top deset favorita.

Večeras se za najbolju pjesmu Europe na 64. Eurosongu bore predstavnici 26 zemalja.

Koliko su kladioničari bili uspješni u njihovom prognoziranju vidjet ćemo večeras u finalnoj večeri Eurosonga koju možete pratiti i online na zvaničnom YouTube Eurovision Song Contest kanalu.

Leave A Reply