Zlatko Miletić: Demokratska fronta ostaje dio Bh. bloka u Kantonu Sarajevo

0
Miletić je rekao kako je Predsjedništvo DF-a formiralo radnu grupu od šest članova koja će uskoro sačiniti dokument koji će razmatrati stranačko rukovodstvo, a sve u vezi otvaranja razgovora u kontekstu traženja ili učešća u parlamentarnim većinama na svim nivoima.

“Ja ne bih komentarisao ko šta govori. Ima tu mnogo spinovanja iz različitih političkih subjekata. Mi ćemo eventualnim partnerima ponuditi taj dokument. On će biti ograničavajući u smislu naših zahtjeva koje mi mislimo da treba riješiti. To ne znači da smo mi siguran partner nikome pa ni SDA. Možda ljudi ne pristanu na to što mi predložimo, ni SDA, a ni HDZ”, kazao je Miletić.

Na pitanje da li će DF izaći iz Bh. bloka ukoliko odluči da uđe u vlast, Miletić je odgovorio kako DF ispunjava obaveze unutar Bh. bloka.

“Obaveze imamo u Kantonu Sarajevu. Mi ćemo ostati dosljedni i nećemo napuštati Bh. blok i svi ćemo se držati zajedno kada je u pitanju KS”, kazao je Miletić.

Ocijenio je kako vjeruje da će dokument biti gotov u narednih nekoliko dana, a nakon čega će biti dostavljen Predsjendištvu DF-a.

Što se tiče odbijanja osude o skupu četnika u Višegradu, Miletić je rekao da je Dom naroda PSBiH bio dužan osuditi takav događaj.

“Ja sam se potrudio da u tom prijedlogu ne upotrijebim nijedan ružan epitet već da samo dam pravnu kvalifikaciju toga što se desilo u Višegradu. Smatram da su organizatori počinili krivično djelo jer su javno izazivali vjersku, rasnu i nacionalnu mržnju”, kazao je Miletić.

Leave A Reply