Zvizdić sa zastupnicima SzP-a: Jasno definisati namjenu novca od akciza

0

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić nastavio je danas u Sarajevu razgovore s parlamentarcima o prijedlogu seta Zakona o akcizama.

U razgovoru sa zastupnicima Saveza za promjene (SzP) kojeg je predvodila Aleksandra Pandurević, predsjednica Kluba SDS-a, predsjedavajući Zvizdić je ponovio stav da je u procesu usvajanja ovog izuzetno važnog zakona neophodno u potpunosti jasno definisati namjenu prikupljenih sredstava, te da je o prikupljenim sredstvima potrebno redovno i transparentno izvještavati javnost i Parlament BiH.

Predsjednica Kluba SDS-a Aleksandra Pandurević se zahvalila predsjedavajućem Zvizdiću na razgovoru i rekla da je njihov zahtjev također zasnovan na potpuno transparentnom trošenju prikupljenih sredstava. Rekla je i da to nije vidljivo u predloženom tekstu i da zastupnici Saveza za promjene neće podržati ovakav prijedlog Zakona.

Predsjedavajući Zvizdić će u narednom periodu nastaviti razgovore sa svim akterima u procesu usvajanja seta Zakona o akcizama, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Leave A Reply