Poruka Željka Komšića povodom 6. aprila: Sarajevo smo branili i uvijek ćemo braniti

0
“Ovaj simboličan datum za naš grad Sarajevo ove godine obilježavamo u drugačijim uvjetima. Ovaj datum simboliziraju otpor i pobjeda, te sam uvjeren da ćemo i ovu situaciju u kojoj se sad nalazimo prevazići, a borbu protiv nevidljivog neprijatelja također dobiti. Sve ono što nam se dešavalo uspjeli smo prevazići zajedno. Prevazići ćemo i sve buduće izazove zajedno. Branili smo naš grad i našu zemlju više puta i to ćemo raditi uvijek ako zatreba”, izjavio je Komšić.

Ovaj historijski datum od velikog značaja za naš grad, kako navodi, ne smijemo nikada zaboraviti i, bez obzira na to sa čime se suočavamo, uvijek trebamo imati na umu našu opredijeljenost za borbu protiv fašizma, težeći miru i slobodi.

“Zajedništvo je ono što trebamo nastaviti njegovati i prenositi na buduće generacije.
Svim građankama i građanima čestitam 6. april – Dan grada Sarajeva s porukom da, kao i svi građani širom Bosne i Hercegovine, ostanu kod kuće kako bi zaštitili sebe i svoje sugrađane. Kao društvo, uvijek smo se ponašali odgovorno, što trebamo nastaviti i dalje za dobrobit svih nas“, poručio je Komšić.

Leave A Reply