“Sarajevo ljubavi moja” u novom izvođenju mladih bh. pjevača

0
“Sarajevo ljubavi moja” se smatra himnom glavnog grada BiH, nastala 1976. godine. Njen inicijator je i bio Kemal Monteno, sarajevski kantautor iza kojeg su ostale najljepše pjesme i uspomene. On je napisao muziku za pjesmu, osmislio naziv, a njene stihove koje će pamtiti sadašnje i generacije koje dolaze, napisao je slikar, karikaturista i pisac Alija Hafizović.

Kako bi se i u trenutno teškoj situaciji s koronavirusom osjetila atmosfera 6. aprila Dana grada Sarajeva, ovu prepoznatljivu pjesmu su odlučili mladi bh. pjevači i autori predstaviti na ovaj poseban dan u nešto drugačijem izvođenju.

Videosnimak u kojem mladi pjevači iz svojih domova pjevaju poznate stihove pjesme “Sarajevo ljubavi moja”, objavio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

“Vanredne okolnosti nikad neće moći slomiti duh naše mladosti. Pjesma koja je obilježila naše živote, naša odrastanja i starenja, koju svi doživljavamo kao himnu Sarajeva danas je u jednom drugačijem izvođenju. Nove generacije su spremne da preuzmu, njeguju i čuvaju vrijednosti koje krase naš grad. Hvala divnim talentovanim mladim ljudima: Armin Muzaferija, Naida Kraljić, Šejla Grgić, Latif Moćević, Selma Droce, Aida Mušanović Arsić, Berin Buturović, Lejla Čaušević Karačić, Aldijana Tuzlak Bećar, Alma Subašić i Halid Hajduković”, napisao je tim povodom gradonačelnik Skaka.

Leave A Reply